Böcker om privatekonomi

Privatekonomi är något som berör alla, men som inte alltid är helt enkelt att få grepp om. För att lära dig mer om hur du till exempel kan investera dina pengar kan du ta hjälp av böcker inom området. Det finns många bra titlar som steg för steg går igenom vad du ska tänka på. Kom dock ihåg att din situation är unik, och att du förmodligen inte kan följa alla tips och råd som författarna tar upp. Om du till exempel inte har möjlighet att spara pengar just nu kan det vara bättre att se över möjligheten till ett lån istället. Då är det också viktigt att se över dina lån nu om du har sådana i dagsläget. Lägg gärna ihop lånen för att få en lägre månadskostnad och håll på det sättet bättre koll på din ekonomiska situation. Du får mer information om det hos Zmarta.

Två boktips inom ekonomi

Du & dina pengar : den enkla vägen till bättre ekonomi är skriven av Erik Wennstam. Med hjälp av boken kan du få inspiration till hanteringen av vardagsekonomin och på så sätt stärka ditt självförtroende inom området. En annan bok inom området är Ekonomi för dummies – Finn din väg till ett rikare liv av Ali Kashani, som hjälper dig att få kontroll över din ekonomi. Ett problem med dessa böcker är att de inte tar hänsyn till att vi alla någon gång kan hamna i situationer som kräver extra pengar, och där vi faktiskt inte kan spara undan mer. I sådana situationer kan du istället vända dig till Zmarta.

Miniräknare, papper och penna

Böcker om lån är sällsynt

Många böcker om ekonomi handlar om att spara, investera och att bli rik. Dessvärre finns det få böcker som ger bra information om att låna pengar och i vilka situationer det kan vara bra. Under vissa perioder av livet kan det se mer kärvt ut på det ekonomiska planet, och då kan lån vara det du behöver. Istället för att leta dig blind efter böcker inom området kan du besöka Zmarta för mer information om olika sorters lån och hur det funkar. De jämför upp till 30 olika låneaktörer när du skickar en ansökan till dem och därefter kan du själv välja vilken av dem som passar din situation bäst.

Spargris och mynt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *