Anställning Vid En Statlig Myndighet – Anställningsbeslut Och Arbetsledningsbeslut

kr599.00

Köp nu!

Artikelnr: 1061600201868933 Kategorier: ,

Beskrivning

Anställning vid en statlig myndighet är en praktisk och informativ redovisning av de regler som gäller för kompetensförsörjning vid statliga myndigheter. I dag kan kompetensförsörjningen ske genom både anställningsbeslut och arbetsledningsbeslut. Besluten följer olika regelverk och har delvis olika konsekvenser. I boken redovisas utförligt regelverken för de olika besluten. Boken innehåller även belysande rättsfallsreferat inom området.
Boken nominerades 2010 till årets bästa HR-bok av Sveriges HR-föreningar i samarbete med tidskriften Personal & Ledarskap.
Anställning vid en statlig myndighet vänder sig till jurister, HR-chefer, HR-handläggare och konsulter som medverkar i rekryteringsarbete. Den är även av intresse för verksamhetschefer, fackliga företrädare och andra som vill ha en sammanhållen bild av ämnesområdet.
Den nya upplagan motiveras framför allt av två uppmärksammade rättsfall från Arbetsdomstolen och av den nya förvaltningslagen. Boken är även uppdaterad och aktualiserad med andra nyheter i författningar och rättspraxis.
KRISTINA AHLSTRÖM är advokat och har mångårig erfarenhet av arbete som jurist vid flera statliga myndigheter. Hon har erfarenhet av både förvaltningsrätt och arbetsrätt från bland annat Kronofogden, Skatteverket, universitets- och högskolesektorn samt Regeringskansliet och har medverkat i flera statliga utredningar. Hon föreläser ofta om olika rättsliga ämnen och har skrivit flera juridiska böcker. Kristina Ahlström belönades 2018 med Karnovpriset.

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Anställning Vid En Statlig Myndighet – Anställningsbeslut Och Arbetsledningsbeslut”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *