Året var 1969

kr59.00

Köp nu!

Artikelnr: 1061600050186352 Kategori:

Beskrivning

Världens starkaste tjej kliver in i vardagsrummen när Pippi Långstrump börjar sändas i TV. Och författarna demonstrerar för att få ökad biblioteksersättning. Programmet Partaj på TV är en publiksuccé och Margareta Sjödin blir storstjärna.
Miljonprogrammet rullar vidare – nya hus byggs över hela Sverige. Det har gått två år seden Biafra bröt sig ut från Nigeria – två år av ofattbar hungersnöd. Svenska hjälparbetare är på plats för att försöka lindra nöden. Och flygaren Carl Gustaf von Rosen flyger in förnödenheter.
Janis Joplin är på Sverigebesök och Björn Skifs bestämmer sig för att hoppa av den populära gruppen Slam Creepers. Diskoteken är på frammarsch och en 22-årig Västeråskille släpper sin första LP; Pugh Rogefeldt. Och mitt i sommaren så tar Neil Armstrong de första stegen på månen. Nu är ryssarnas övertag i rymden över.
Ove Kindvall gör 2-0 i fotbollsmatchen mot Frankrike på Råsunda – och Sverige är klart för VM-slutspel i Mexico 1970. En orkan drabbar södra Sverige i slutet av september. Sent på året så får vi en andra TV-kanal i Sverige och nu ska barnprogrammen verkligen få extra resurser. I norr tystnar gruvorna när 5 000 arbetare vid statliga LKAB:s gruvor i Kiruna, Malmberget och Svappavaara strejkar. En strejk som drar över in i 1970.

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Året var 1969”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *