Att Återställa Ordningen – Könsmönster Och Förändring I Arbetsorganisationer

kr229.00

Köp nu!

Artikelnr: 1061600156733147 Kategorier: ,

Beskrivning

Nya former för arbetsorganisationer framställs många gånger som lösningen på arbetslivets alla problem. Men varför misslyckas förändringarna så ofta? Hur kommer det sig att de optimistiska perspektiven kring nya arbetsorganisationer så sällan blir verklighet? Varför återgår organisationer ofta till sin ursprungliga form?
I denna bok visar Lena Abrahamsson genom ett antal fascinerande fallstudier hur könsordningen på arbetsplatser ofta är en konserverande kraft i organisationsförändringar. De nya arbetsorganisationerna utmanar gamla hierarkier och maktstrukturer och påverkar både arbetsplatskulturer och yrkesidentiteter. Därmed utmanas även genusordningen på företagen, vilket kan medföra dramatiskt skilda konsekvenser för män och kvinnor. När det skapas nya strukturer och roller i arbetsorganisationer efterfrågas ny kompetens.För männen handlar det ofta om att undvika att bli betraktade som kvinnliga.
Att återställa ordningen betyder både att återställa organisationens gamla form och att återställa genusordningens könsmönster.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Att Återställa Ordningen – Könsmönster Och Förändring I Arbetsorganisationer”

Din e-postadress kommer inte publiceras.