Baby Lindy Och Andra Berömda Kidnappningar

kr269.00

Köp nu!

Artikelnr: 1061600201658686 Kategorier: ,

Beskrivning

”Har ni sett pojken, överste Lindbergh?”
Barnsköterskan kom inrusande i arbetsrummet där den svenskättade flygaren och folkhjälten Charles Lindbergh satt. Nu var hans 18 månader gamla son, Charles junior, försvunnen från sin spjälsäng. Vem hade tagit honom? Jakten på Baby Lindys kidnappare blev en medial megahändelse och beskrevs av en amerikansk tidningsman som den största storyn sedan Jesu uppståndelse .
Historien om Charles Lindbergh junior är bara ett av 20 gastkramande kidnappningsfall som presenteras i Baby Lindy och andra berömda kidnappningar. Här berättas också om Siba-VD:n Fabian Bengtsson som överfölls i sitt garage och försvann i januari 2005, miljonärsdottern Patty Hearst som rövades bort av radikaler för att senare begå brott tillsammans med dem och den obehagliga historien om österrikiska Natascha Kampusch som hölls fången i en källare under åtta år. Detta är bara ett fåtal exempel ur den engagerande exposé över olaga frihetsberövanden som alla är chockerande på olika sätt.
På ett rappt och medryckande sätt ger journalisten och författaren Sara Griberg flera pusselbitar till en fantasieggande aspekt av kriminalhistorien, där slutet dessvärre inte alltid är lyckligt.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Baby Lindy Och Andra Berömda Kidnappningar”

Din e-postadress kommer inte publiceras.