Beyond Afghanistan – The Struggle Of The Refugees

kr289.00

Köp nu!

Artikelnr: 1061600199610251 Kategorier: ,

Beskrivning

Fotoboken Beyond Afghanistan är en fotografisk essä om de ensamkommande unga flyktingarna från Afghanistan och deras kamp för att skapa ett liv i Sverige.
Under två månader sensommaren och hösten 2017 pågår i Stockholm en sittstrejk i protest mot Sveriges utvisningar. Fotojournalisten Åke Ericson lär känna många av de som deltar och har sedan dess följt flera livsöden i asylprocessen.
Några har beviljats uppehållstillstånd medan andra har fått avslag och lever gömda eller har flytt vidare ut i Europa för att slippa tvångsutvisning till Kabul. Åke Ericson har följt de unga afghanerna i deras vardag efter utvisningsbesluten, på tåget under flykten till Frankrike och i tältlägren under broarna i Paris. Han har även träffat många som är inspärrade i Migrationsverkets förvar där de sitter ofta under många månader i väntan på att bli deporterade till Afghanistan. Deras historia är en viktig del av berättelsen om ett samhälle i förändring, då humanitära principer lades åt sidan och Sverige genomförde en dramatisk åtstramning av flyktingpolitiken.
Åke Ericson tidigare skapat de två internationellt prisbelönta fotoböckerna Kosovo in progress 2011 samt Non Grata 2018.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Beyond Afghanistan – The Struggle Of The Refugees”

Din e-postadress kommer inte publiceras.