Dahl Ann-Sofie;Du Gamla, Du Fria – Moderat Utrikespolitik Från Högerparti Till Alliansregering

kr220.00

Köp nu!

Artikelnr: 1061600212144057

Beskrivning

Hur ska vi förstå Moderaternas utrikes- och säkerhetspolitik? I Alliansregeringen har både utrikes- och försvarspolitiken varit i moderata händer. Det var den även under Bildtregeringen på 1990-talet.
I partiets historia finns en lång tradition av utrikespolitisk aktivism, från Gösta Bagge och krigsårens Finlandssolidaritet via den västvänlige Jarl Hjalmarson, Gösta Bohman under Vietnamårens opposition och till Carl Bildt med ubåtsjakt på 1980-talet, Baltikums frigörelse på 1990-talet och Ukrainakrisen 2014.
Ann-Sofie Dahl är docent i internationell politik och Senior Research Fellow vid Center for Militaere Studier i Köpenhamn. Hon är även Adjunct Fellow vid Center for Strategic and International Studies i Washington och har tidigare varit gärstforskare vid NATO Defense College i Rom. Ann-Sofie Dahl är inte minst verksam som utrikes- och säkerhetspolitisk debattör och skriver regelbundet i Sydsvenska Dagbladet och Svenska Dagbladet.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Dahl Ann-Sofie;Du Gamla, Du Fria – Moderat Utrikespolitik Från Högerparti Till Alliansregering”

Din e-postadress kommer inte publiceras.