De Bokstavstrogna – Ett Reportage Om Radikal Islam

kr216.00

Köp nu!

Artikelnr: 1061600198241209 Kategorier: ,

Beskrivning

”En god skildring av Saudiarabien, Egypten och Turkiet av idag … Det är ett både kunnigt och flerdimensionellt arbete – om än ett bitvis skrämmande sådant.” Värmlands Folkblad
”Journalisten Tina Thunander undersöker i De bokstavstrogna hur salafismen ser ut i sitt ursprungsland Saudiarabien, i Egypten, Turkiet och här i Sverige. Hon är en initierad guide som inte har slarvat med researchen. Det är sakligt och välskrivet.” Dagen
Islamiska staten är besegrad och drömmarna om ett kalifat har grusats. Anhängarna bekänner sig till salafismen, den snabbast växande strömningen inom islam. De är ortodoxa och fanatiska, men många strävar inte efter heligt krig utan efter djupare kontakt med sin gud. Saudiarabien är rörelsens vagga, ett samhälle som styrts av religiösa normer men där västerländska levnadsvanor vinner mark. Vad händer om kursen ändras? I Egypten och Turkiet hårdnar motsättningarna mellan sekulära och religiösa krafter. Vilka följder kan det få?
Tina Thunander träffar människor i Saudiarabien, Egypten och Turkiet som berättar om religionens roll i deras liv och vändpunkterna efter den arabiska våren. Hon skildrar också de svenska salafisterna. Är rörelsen på frammarsch även här?
TINA THUNANDER är journalist vid Sveriges Television i Malmö. Hon har tidigare skrivit en rad böcker, bland dem Doktor Nasser har ingen bil (2014) och Resa i Sharialand (2010). Båda nominerades till Augustpriset.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”De Bokstavstrogna – Ett Reportage Om Radikal Islam”

Din e-postadress kommer inte publiceras.