De Försvunna

kr159.00

Köp nu!

Artikelnr: 1061600166192209 Kategori:

Beskrivning

“Rysligt spännande.”
Eva-Marie Lidén, Norra Skåne
Den vita bussen kör allt längre in bland granarna. Snirklar sig fram längs grusiga vägar. Bussen är så ljus mot allt det gröna, så liten i den väldiga skogen, och det dammar kring hjulen där den far.
I bussen sitter nio barn. Judit, Vincent, Sissela, Abel, Maryam, Benjamin, Kim, Frej och Noomi. De ska på läger, så är det i alla fall tänkt, men om bara några minuter komma något att ske som förändrar allt. Fram tills dess kör bussen vidare, tränger sig allt djupare in i skogen medan skymningen faller och himlen rodnar ovanför trädtopparna.
Vem är vän och vem är fiende? När lägerresan förvandlas till en kamp för överlevnad ställs allt på sin spets. För Judit och de andra handlar det nu om att rädda sig själva samtidigt som mörka minnen ur det förflutna gör sig påminda.
De försvunna är Cecilia Lidbecks första roman sedan succén Barnhemmet. med psykologisk skärpa skildrar hon en grupp barn som utsätts för naturens prövningar och – kanske ännu värre – för varandra.
“Robinsonaden De försvunna är otäck, vacker. Ett psykologiskt mästerverk.”
Lena Kjersén Edman, Västerbottens-Kuriren
“… en tät och nervig historia. Boken balanserar fint mellan thriller och överlevnadsäventyr. Språket, som är bra anpassat för mellanåldern, gestaltar vildmarken och de unga karaktärerna mycket trovärdigt.”
Per Berg, BTJ

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “De Försvunna”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *