Demokratins Grundlag

kr213.00

Köp nu!

Artikelnr: 1061600158998041 Kategorier: ,

Beskrivning

Den trettio år gamla regeringsformen har så stora brister att den bör bytas ut. Konstitutionella reformer skulle stärka den svenska folkstyrelsen. Den lokala självstyrelsen kan förverkligas genom nedbantade och friare kommuner. Riksdagen behöver kompletteras med en folkvald senat med uppgift att övervaka det demokratiska systemets funktionssätt.
Konstitutionella reformer kan bidra till lösningen av den svenska demokratins aktuella problem. Demokratirådet 2004 sammanfattar en omfattande forskning om den svenska grundlagen i rättsvetenskapligt, statsvetenskapligt och ekonomiskt perspektiv.
Demokratirådet lägger fram konkreta reformförslag när det gäller grundlagens utformning, kommunernas framtid och väljarnas möjligheter att utkräva ansvar.
SNS Demokratiråd 2004 består av Lauri Karvonen, Eivind Smith, Birgitta Swedenborg och Olof Petersson. Lauri Karvonen är professor i statskunskap vid Åbo Akademi. Eivind Smith är professor vid Institutt for offentlig rett, Universitet i Oslo. Birgitta Swedenborg är Ph. D. i nationalekonomi och forskningsledare vid SNS. Olof Petersson är professor i statskunskap och forskningsledare vid SNS.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Demokratins Grundlag”

Din e-postadress kommer inte publiceras.