Den Längsta Kampen – Hillary Clintons Väg Till Makten

kr229.00

Köp nu!

Artikelnr: 1061600199358522 Kategorier: , , , ,

Beskrivning

”En initierad bild av ett USA … Han verkar ha vänt på varenda sten och resultatet har blivit såväl imponerande som fascinerande.”
Ingalill Mosander, Aftonbladet
”Gelin håller sig till sitt framgångsrecept. På rapp reporterprosa, genom mänder av intervjuer och med stark närvarokänsla mejslar han fram sin berättelse. Den som på svenska vill orientera sig om dagens oroliga och polariserade USA-politik kan inte ha en bättre ciceron.”
Per T Ohlsson, Dagens Nyheter
”En lysande reportagebok … Gelin är en av landets bästa reportrar.”
Rasmus Landström, Upsala Nya Tidning
Inför presidentvalet 2016 upplever USA en politisk och kulturell turbulens som saknar motstycke sedan 1960-talet. Vad som står på spel är ingenting mindre än USA:s själ och framtid. Mitt i detta drama befinner sig landets kanske mest erfarna politiker, Hillary Clinton. Om hon tar sig hela vägen till Vita huset blir hon USA:s första kvinnliga president.
Med utgångspunkt i Hillary Clintons politiska liv skildrar USA-korrespondenten Martin Gelin ett djupt polariserat samhälle. Från höger drivs en starkt konservativ och populistisk presidentkampanj. Från vänster sveper en ny rörelse fram med krav på lika rättigheter för kvinnor, minoriteter och hbt-personer och på omfattande förändringar i det ekonomiska systemet.
Martin Gelin besöker allt ifrån Silicon Valleys feministiska företagsledare och Massachusetts Hillaryvänliga collegestudenter, till Prideparader i ultrakonservativa Wyoming och kvinnohatande Donald Trump-anhängare i Texas. På vägen möter vi strateger och lobbyister, filosofer och författare, strejkande McDonalds-arbetare och en mexikansk-amerikansk mariachiorkester som kampanjar för Hillary Clinton i Nevadas öken.
Martin Gelin har arbetat som journalist i USA sedan 2001 och är bland annat Dagens Nyheters New York-korrespondent. Han har tidigare skrivit de prisbelönta reportageböckerna Det amerikanska löftet Barack Obamas väg till Vita Huset (2009), Den amerikanska högern republikanernas revolution och USA:s framtid (2012), som nominerades till Augustpriset, samt e-boken Barack Obamas kompromisser. Han har även skrivit reportageboken Den nya amerikanska maten tillsammans med Emil Arvidsonoch kommenterat amerikansk politik för SVT, SR, TV4, BBC och CNN.
”Utmärkt biografi … En stor poäng med Martin Gelins biografi är att den visar hur Hillary Clinton representerar det nya Amerika, där så många kvinnor, unga och invandrare vill fortsätta skriva den mångkulturella, mer demokratiska berättelse om landet som påbörjades av Barack Obama.”
Ebba Witt-Brattström
”Mycket intressant och läsvärd … Det finns massor i boken som framför allt ger en bild av de många olikheter som är USA … en bok som är oerhört framtidsoptimistisk om USA. Där är säkert Gelins viktigaste bidrag till den svenska samhällsdebatten.”
Janerik Larsson, Svenska Dagbladet
”I vår besatthet av galningen Donald Trump har vi missat en annan stor berättelse om USA: den om att landet långsamt skiftar åt vänster … Den stora berättelsen om amerikansk politik just nu är ändå att efter åtta år med en svart president så kommer troligen nästa hyresgäst i Vita huset att vara en kvinna som gått till val på högre minimilöner, dagis och föräldraförsäkring. Det är historiskt på så många sätt.”
Karin Pettersson, Aftonbladet
”Tecknar en bild av ett USA vars kultur och värderingar förändrats snabbt under de senaste decennierna.”
Sam Sundberg, Svenska Dagbladet
”Ett intressant porträtt av Hillary Clinton och en väldigt fin rundmålning av det amerikanska samhället.”
Yukiko Duke, SVT Gomorron Sverige
”Av Martin Gelins nya bok blir man mycket klokare, på både presidentkandidaten och vänstervinden i amerikansk politik.”
Arbetarbladet
”Den långa kampen är inte bara en bok om Hillary Clinton, utan i första hand en lyhörd och träffsäker skildri

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Den Längsta Kampen – Hillary Clintons Väg Till Makten”

Din e-postadress kommer inte publiceras.