Den Mörka Hemligheten I Tysfjord

kr199.00

Köp nu!

Artikelnr: 1061600201657606 Kategorier: ,

Beskrivning

2016 vände sig elva personer, både kvinnor och män, till media för att berätta om sexuella övergrepp i Tysfjords kommun i Nordnorge. Polisutredningarna som följde avslöjade sammanlagt 150 övergreppsfall, varav de flesta hade anknytning till den lulesamiska miljön i Tysfjord.
Det här är historien om ett samhälle som svek de mest skyddsbehövande, berättat genom ett av offrens upplevelser. Det är en berättelse om när vuxna brister i sitt ansvar för barnen och om konflikten mellan samhället i sin helhet och små, isolerade sociala miljöer.
Precis som i sina populära böcker om de uppmärksammade övergreppsfallen i Alvdalen bringar Anne-Britt Harsem här mörka hemligheter i ljuset för att ge offren en röst och en chans till försoning med sina öden.
ANNE-BRITT HARSEM (f. 1961) är författare och har skrivit i flera genrer. Mest känd är hon för böckerna om Alvdalsfallet.
”Textens fina balans mellan det personligt upplevda och det nyktert berättade ger boken […] trovärdighet och auktoritet. Sällan läser jag något så chockerande som Den mörka hemligheten i Tysfjord.”
Leif Ekle, NRK
”En stark, smärtsam och viktig bok.”
Bygdebladet

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Den Mörka Hemligheten I Tysfjord”

Din e-postadress kommer inte publiceras.