Du Ska Resa Till De Nio Kontinenterna – Mitt Liv I Och Utanför Kina

kr259.00

Köp nu!

Artikelnr: 1061600167299687 Kategorier: ,

Beskrivning

Du ska resa till de nio kontinenterna är författaren och filmskaparen Xiaolu Guos berättelse om sin uppväxt i Kina. Från den fattiga barndomen på landsbygden och i ett kommunistiskt kollektivboende, till åren på filmskolan i Beijing på nittiotalet och vidare till kulturkrocken när hon via stipendium tar sig till London. Det är en stark skildring av att växa upp som kvinna i ett land där flickor väljs bort vid födseln, av att vara konstnär när censuren är ett ständigt hot – och av att vilja vara lojal mot sina rötter och på samma gång fly dem.
Xiaolu Guo är född 1973 och bor i London. Hennes filmer har tilldelats en rad priser och hennes böcker har översatts till över tjugo språk. På svenska har tidigare utkommit de hyllade Kortfattad kinesisk-engelsk ordbok för älskande och Jag är Kina. Xiaolu Guo har listats av tidningen Granta som Best of Young British Novelists.
“en fängslande berättelse om en fattig uppväxt, patriarkalt förtryck och våld, den självvalda exilens våndor och det moderna Kinas framväxt. Och med den sakliga hand som Xiaolu Guo gestaltar sin, ofta brutala, personliga historia, förlorar den aldrig sin nerv”, Therese Eriksson, Tidningen Vi
“Imponerande och berörande.” Financial Times om Du ska resa till de nio kontinenterna
“Naglar fast läsaren från första sidan till den sista.” Göteborgs-Posten om Jag är Kina

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Du Ska Resa Till De Nio Kontinenterna – Mitt Liv I Och Utanför Kina”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *