Duktiga Flickors Revansch

kr69.00

Köp nu!

Artikelnr: 1061600166219227 Kategorier: ,

Beskrivning

Krossa glastaket med duktighet
”Prestationsprinsessor”, ”duktiga flickor”. Samhällets syn på högpresterande kvinnor skevar. Vi har bland annat hört röster som menar att kvinnor ska sluta vara duktiga och sänka kraven på sig själva, men är det verkligen rätt väg att gå? I själva verket har vi mycket att lära av den duktiga flickan. Flit, strävsamhet och höga förväntningar möjliggör klassresor, krossar glastak och får drömmar att slå in. Nu tar Birgitta Ohlsson revansch för den duktiga flickan. Med utgångspunkt i sitt eget liv visar hon att duktighet och höga prestationskrav inte behöver vara en börda. Det kan lika gärna vara ett maktmedel och ett redskap på vägen mot ett mer jämställt samhälle.
I den här boken går Birgitta Ohlsson ut med ett personligt och politiskt försvarstal till de duktiga flickorna, och visar vilken kraft och frihet som kommer med att vara ”duktig”.
”Leve de duktiga flickorna – Redan första sidan i mitt exemplar Birgitta Ohlssons nya bok är randig av understrykningar. Så fortsätter det i nästan hela boken… Boken är en sorgsen och ilsken exposé över en gestalt som än i denna dag blir förbisedd, hånad, bortgift, fysiskt angripen, omsprungen i karriären och i skolan använd som buffert mellan stökiga pojkar – därav den vidriga beteckningen ”kuddflickor”. Vi sviker de duktiga, snälla och tysta flickorna.” Dagens Nyheter

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Duktiga Flickors Revansch”

Din e-postadress kommer inte publiceras.