Eika Jonas;Efter Solen

kr199.00

Köp nu!

Artikelnr: 1061600493901217

Beskrivning

På en strand i Cancún utför unga gatupojkar tjänster åt de välbeställda – som dock kommer att höra av pojkarna igen. I Köpenhamn missar en IT-konsult sitt arbetsmöte och förförs i stället av en blek, ung man som inviger honom i derivatbranschen, en spökekonomi som ersatt den gamla spekulativa finansmarknaden.
En äldre man i sorg förälskar sig i ett främmande föremål i öknen; medan hans fru är på konsert i Las Vegas försöker han förena sig med det. I vad som kunde kallas London försöker tre personer att vara en familj, men pressas av beroenden, ekonomi och det barn som är på väg. Medvetet eller omedvetet deltar de alla i avvecklingen av den här världen. Och i förberedelserna för den som komma skall.
Jonas Eikas Efter solen har kammat hem alla litterära priser i författarens hemland Danmark. Novellsamlingen är också nominerad till Nordiska rådets litteraturpris 2019. I svensk översättning av Henrik Petersen.
JONAS EIKA [f. 1991] är en dansk prosaist. Han debuterade med Lageret Huset Marie [2016], en »arbetsplatsroman « i socialrealistisk stil, om nattarbetande personal på en fabrik, för vilken han tilldelades Munch Christensens Debutantpris 2016. Efter solen [2018], Eikas andra bok, är en samling noveller i en apokalyptisk tradition, som med sin visionära kraft och sitt sällsamma tilltal har hänfört kritiker över hela Norden. Efter solen är flerfaldigt prisbelönt bland annat med 2019 års Blixenpriset och Montanapriset och är nominerad till Nordiska rådets litteraturpris 2019.
»Efter solen är det finaste jag läst i år, jag är i starkt behov av att tala om den, så alla måste läsa den snarast!« | Linea Maja Ernst, Weekendavisen
»Längst bak tackas William Burroughs, Roberto Bolaño och aposteln Paulus som inspirationskällor. Och nog märks inflytandet. Men Jonas Eikas noveller bärs samtidigt av en språklig och visionär kraft som är hans alldeles egen.« | Lilian Munk Rösing, Politiken

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Eika Jonas;Efter Solen”

Din e-postadress kommer inte publiceras.