Ett Kollektiv Av Röster – 100 År Av Systerskap

kr204.00

Köp nu!

Artikelnr: 1061600283512695

Beskrivning

2017 fyller Vänsterpartiet 100 år. I Ett kollektiv av röster- 100 år av systerskap berättar partiets kvinnor om dess historia.
Ett kollektiv av röster är en unik samling texter skrivna av ett åttiotal skribenter. I artiklar, dikter, personporträtt och intervjuer skildras kvinnor som under Vänsterpartiets historia har gjort avttryck, skapat politik och brunnit för sitt parti. Det är ett stycke historieskrivning, en hundraårig genomgång av pionjärer som Kata Dalström, viktiga inspiratörer som Eivor Marklund, Barbro Backberger och Gudrun Schyman samt föregångare som Ulla Hoffmann och Ingrid Burman. Genom de enskilda ödena målas en bild av feminismen, stoltheten, inspirationen, motgångarna och segrarna fram.
Här skildras också de kvinnor som är aktiva i dag och som kan berätta om samtidens utmaningar och styrkorom arbetet mot rasism, det fackliga arbetet, om HBTQ frågoma och om feminismens framväxt.
Medverkar i boken gör bland andra Ida Gabrielsson, Annika Cullberg, Jonas Sjöstedt, Cecilia Torudd, Anna Herdy, Nooshi Dadgostar, Jenny Wrangborg, Hediye Güzel och Karolina Ramqvist.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ett Kollektiv Av Röster – 100 År Av Systerskap”

Din e-postadress kommer inte publiceras.