‘Ett landskap, två landskap, det går som en lek, men tjugofyra…’ Brev berättar om Selma Lagerlöfs äventyr med Nils Holgersson

kr156.00

Köp nu!

Artikelnr: 2996701625779397 Kategori:

Beskrivning

Nils Holgersson underbara resa publicerades 1906. När Selma Lagerlöf antog utmaningen år 1901 att skriva en bok för folkskolan räknade hon med att det kanske skulle ta drygt ett år. Resan med Nils Holgersson blev dock mycket längre och äventyrligare än vad hon väntat sig. Överlärare Alfred Dahlin, en av initiativtagarna till läseboken, rapporterade gång på gång till folkskoläraranas centralstyrelse att allt var under kontroll. Bokförläggare Karl Otto Bonnier väntade tåligt och uppmuntrande på manuskript. Efter fem år blev hon så äntligen färdig med läseboken. Selma Lagerlöf brevväxling med Alfred Dahlin och Karl Otto Bonnier ger en spännande, intressant, bitvis roande, berättelse om läsebokens tillkomst, om hur Nils Holgersson såg dagens ljus, om dispyter om illustrationer. Hennes brev till väninnorna Sophie Elkan och Valborg Olander ger en mer personlig, privat bild av skrivandet, skapandes lust och vånda.Författaren Lars Grönkvist är journalist.

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “‘Ett landskap, två landskap, det går som en lek, men tjugofyra…’ Brev berättar om Selma Lagerlöfs äventyr med Nils Holgersson”

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *