Europe At The Crossroads – Confronting Populist, Nationalist, And Global Challenges

kr219.00

Köp nu!

Artikelnr: 1061600159363941

Beskrivning

De högerpopulistiska rörelserna växer drastiskt i antal och volym just nu. I EU och globalt tycks det även spridas en tidigare otänkbar acceptans och normalisering av partiernas etno-nationalistiska program. Slagordet Fortress Europe en term med tydligt negativ klang förr har idag fått positivt genomslag hos en ansenlig del av väljarkåren.
I Europe at the Crossroads bidrar en tvärvetenskaplig grupp forskare med en grundlig kartläggning och information om rörelsernas grundvalar och program, och den utmaning deras röst innebär för idén om ett socialt Europa och en mer jämlik värld. Boken möter behoven av sakkunnighet i den högaktuella politiska, samhälleliga och vetenskapliga diskussionen som är brännhet inför EU-valet i vår. Författarna förklarar dynamiken bakom och pekar konkret på nyckfullheten hos extremhögern i Europa, och resonerar kring alternativ till deras splittrande och exkluderande retorik, politik och manifest.
Från Grekland till Sverige, från Polen till Storbritannien granskar de enskilda författarna kritiskt olika aspekter av högerpopulism i olika skepnader av exempelvis Orbanism i Central- och Östeuropa efter 2014 och Brexit-kampanjen 2016. Boken inrymmer essentiell kunskap att ta sig an och samtala kring inför valen till EU och framöver!

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Europe At The Crossroads – Confronting Populist, Nationalist, And Global Challenges”

Din e-postadress kommer inte publiceras.