Extremisten – Anders Högström – Den Svenska Extremhögern Och Skyltstölden Som Skakade Världen

kr199.00

Köp nu!

Artikelnr: 1061600200689444 Kategorier: ,

Beskrivning

Tidigt en morgon 2009 gick två av Auschwitz säkerhetsvakter sin sedvanliga runda. Efter bara några minuter gjorde de en makaber upptäckt: den fem meter långa och 40 kilo tunga smidesskylten »Arbeit Macht Frei« var borta. Portalsymbolen för nazismens ondska hade slitits bort från ingången till den plats där miljoner människor utsatts för historiens mest avskyvärda brott.
Knappt fyra månader senare ledsagade svenska poliser en handfängslad 34-åring till ett väntande polskt militärflygplan. Den gripne var Anders Högström, avhoppad nazistledare och sedan antirasistisk frontfigur; hyllad i Globen av den svenska artisteliten, QX-galans stjärna, en kille som i åratal turnerat runt med Palmepristagaren Björn Fries. Utöver att vara hjärnan bakom Auschwitzkuppen misstänktes han nu för att ingå i ett globalt högerextremt terrornätverk.
I Extremisten berättar Anders Högström för första gången om hela sitt turbulenta liv. Det är en historia om våld, lögner och svek, men även om en längtan efter gemenskap och en Gud värd att tro på. Boken skildrar också den moderna svenska högerextremismens framväxt under rasistmordens 1990-tal och de starka motkrafter som mobiliserades av både myndigheter och enskilda människor.
Står dagens samhälle lika väl rustat för en polariserad tid?
Bosse Gustafsson är journalist och bevakade den nynazistiska rörelsen under 90-talet. Han har nu intervjuat Anders Högström under fem års tid.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Extremisten – Anders Högström – Den Svenska Extremhögern Och Skyltstölden Som Skakade Världen”

Din e-postadress kommer inte publiceras.