Förundran – Natur Som Ger Dig Livslust

kr199.00

Köp nu!

Artikelnr: 1061600201690202 Kategorier: , ,

Beskrivning

Öppna dina sinnen, stanna upp, häpna. Förundras över skönheten och det till synes enkla i tillvaron. Över det faktum att vi har liv.
Det här är en bok om det vi skulle behöva mer av i vår hektiska och lite ytliga tid. Förundran – som kan mogna till förnöjsamhet, förändring och förtröstan.
I boken visar Stefan Edman och Tore Hagman hur naturen kan vara med och skapa livslust för den stressade, ett nästan heligt rum för de som söker stillhet, sammanhang och förnyad livskänsla. Poesi, naturvetenskapliga och jordnära texter från förr och nu, tillsammans med noga utvalda bilder, gör det här till en bok att ta till sig igen och igen.
Boken är en bearbetad, uppdaterad och aktualiserad utgåva av den tidigare utgivna boken Förundran – tankar om vår stund på jorden. (Cordia 2006)
Stefan Edman är biolog, krönikör och författare till ett 50-tal böcker om natur, miljö och samhälle, t ex Sverige är fantastiskt, Planeten Havet, Förundran och nu senast klimatboken Bråttom men inte kört. Stefan är en flitig föreläsare och har mottagit en lång rad utmärkelser, bland annat Harry Martinsons jubileumspris och Konungens medalj.
Tore Hagman har varit yrkesverksam fotograf med inriktning på natur sedan 1980. Han förknippas i första hand med miljö- och landskapsbilder och mest känd har han kanske blivit för sin skildring av småbrukarbygden. Han har bland annat erhållit KW Gullersstipendiet och Victor Hasselbladsstipendiet och var den förste att utses till Årets Naturfotograf av Naturvårdsverket.

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Förundran – Natur Som Ger Dig Livslust”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *