Gäst Hos Vetenskapen – Stressforskarens Liv I Tillämpad Teori

kr256.00

Köp nu!

Artikelnr: 1061600198208702 Kategorier: ,

Beskrivning

Stressforskarens liv i tillämpad teori
Vi som sysslar med forskning är förstås också olika som individer och det påverkar självklart hur vi ser på vår tillvaro i den verksamheten, skriver forskaren, professorn och författaren Töres Theorell i bokens förord.
Han är framgångsrik stressforskare och själv uppvuxen i ett hem där fadern var Nobelpristagare. Theorell återkommer till detta förhållande i sin text, vad det inneburit för hans eget framgångsrika yrkesliv och existens överhuvudtaget. I dag finns många forskare och många sanningar i samhället. Synen på forskningens roll har förändrats och dess plats är ofta en annan än tidigare.
Hur hittar man egentligen det som är sant? Detta frågar sig både forskare och allmänhet. Theorell tar upp sådana fakta som motsäger det man själv trott liksom revirkampen som pågår mellan metoder och synsätt. Och vad betyder en doktorstitel för att gå vidare i forskarvärlden?
Gäst hos vetenskapen är en högst aktuell och angelägen bok i dagens samhälle.
Töres Theorell är läkare och professor emeritus vid Karolinska Institutet. Han har tidigare varit chef för Stressforskningsinstitutet. Han är författare till ett flertal böcker inom sitt fack men också till studier om bl.a. konstens och sångens roll i livet. Han har handlett 45 doktorander fram till disputation och medverkat i ca 700 vetenskapliga publikationer.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Gäst Hos Vetenskapen – Stressforskarens Liv I Tillämpad Teori”

Din e-postadress kommer inte publiceras.