Gilles Kvinna

kr199.00

Köp nu!

Artikelnr: 1061600167410528 Kategorier: ,

Beskrivning

Gilles kvinna är ett passionsdrama i arbetarmiljö. Berättelsen är förlagd till 1930-talets Belgien. Elisa lever med sin man Gilles i utkanten av ett industrisamhälle. Hennes liv med hushållsbestyr och småbarn styrs helt av hennes uppslukande kärlek till Gilles. Till den dag katastrofen, förkroppsligad av hennes yngre syster, drabbar familjeidyllen och slår den i spillror.
Madeleine Bourdouxhe, född 1906 i Liège och död 1996 i Bryssel, är mest känd för sin roman Gilles kvinna som utkom i Paris 1937, där den mottogs med stor entusiasm av bland andra Simone de Beauvoir. Romanen har översatts till ett flertal språk och har även filmatiserats.
»En litterär händelse.»
Svenska Dagbladet
»Spröd kärlekssaga. Levande språk i triangeldramats tysta rum.»
Dagens Nyheter
»Gilles kvinna är framför allt ett oerhört intressant porträtt av en kvinna, vars förmåga att älska och kämpa för sin kärlek är i det närmaste obegränsad. Madeleine Bourdouxhe var god vän med Simone de Beauvoir, som såg Gilles kvinna som en viktig skildring av kvinnlig sexualitet. … Gilles kvinna är en roman som påverkar mig starkt under läsningen. … Med Gilles kvinna intar Madeleine Bourdouxhe en plats som en av mina favoritförfattare. Jag hoppas att Elisabeth Grate Bokförlag kommer att ge ut resten av hennes produktion, jag står redan i kö att läsa.»
Bokbloggen Lyrans Noblesser
»Jag blev förvånad när jag efter ett tag upptäckte att denna lilla pärla kom ut första gången 1937 den känns så fräsch och aktuell!»
Bokbloggen Den besatta

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Gilles Kvinna”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *