Global hållbar utveckling : på enkel svenska

kr168.00

Köp nu!

Artikelnr: 2996700351043525

Beskrivning

Global hållbar utveckling ? på enkel svenska förklarar på ett lättbegripligt sätt hur globalisering och hållbar utveckling hänger ihop. Boken utgår ifrån den hållbara utvecklingens tre ben ? social, ekonomisk och ekologisk utveckling. Ur ett rättviseperspektiv behandlas sedan frågor och problem i anslutning till ämnet, både i Sverige och internationellt. Läsaren får också tips på hur man själv kan arbeta för en hållbar utveckling.
Global hållbar utveckling ? på enkel svenska är tänkt att i första hand användas i undervisningen i svenska för invandrare på SAS- och sfi D-nivå men kan även användas av andra elevgrupper som har behov av en enklare text i ämnet. Syftet är att göra svåra och komplicerade samband mer lättillgängliga för elever som inte är vana vid att läsa svenska på en mer abstrakt nivå.
Boken är en bearbetning av Global hållbar utveckling (Folkuniversitetets Förbundskansli, 2008) och är en del av Folkuniversitetets satsning på demokrati- och miljöfrågor. Vår förhoppning är att den skall stimulera till diskussion och väcka nyfikenhet och engagemang för frågor som rör globalisering och hållbar utveckling.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Global hållbar utveckling : på enkel svenska”

Din e-postadress kommer inte publiceras.