Goldsworthy Adrian;Kejsare Och Generaler

kr54.00

Köp nu!

Artikelnr: 1061600721129983

Beskrivning

Det väldiga Romarriket byggdes upp och bibehölls av militärmakt. Det var de romerska generalerna som var grunden till imperiets framgångar. Ofta var det samma män som ledde arméerna som styrde över staten i fredstid.
Kejsare och generaler beskriver de femton främsta romerska härförarna, deras egenskaper, deras slag och deras segrar. Många av dem är kända än i dag: Pompejus den romerske Alexander den store som var minst lika framgångsrik i politik som i krigföring och den aggressive och karismatiske Julius Caesar, som ledde sina arméer till otaliga vinster.
Här beskrivs även några mindre kända krigsherrar; Aemilius Paullus, Makedoniens erövrare och Sertorius som byggde upp ett välde i Spanien och som mördades av Pompejus.
Boken skildrar också den romerska krigföringen, de bittra striderna om Karthago, krigen mot den framgångsrika Hannibal på 200-talet och det sista, desperata försöket att vinna tillbaka västra delen av kejsardömet på 500-talet.
Adrian Goldsworthy är en välkänd brittisk militärhistoriker. På svenska har han tidigare gett ut Puniska krigen. Kampen mellan Rom och Karthago (Historiska Media 2003).

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Goldsworthy Adrian;Kejsare Och Generaler”

Din e-postadress kommer inte publiceras.