Greta Och Jättarna

kr124.00

Köp nu!

Artikelnr: 1061600200471679 Kategorier: ,

Beskrivning

“Åh vilken härligt inspirerande och aktuell bilderbok! Det här gillar jag. Boken är skriven som en tidlös klassisk saga och inspirerad av Greta Thunbergs klimatarbete. Det skulle kunna bli patetiskt och nästan hånfullt, men jag tycker det är ett mycket lyckat resultat.”
Agneta Norrgård, Boktipset
“Därfär är Greta och jättarna en viktig bok, perfekt som underlag för samtal om vår miljö – om vi alla hjälps åt kan vi förändra världen!” Betyg 4 av 5.
BTJ, Solveig Lidén
En vackert illustrerad bilderbok inspirerad av Greta Thunberg!
Greta är en flicka som bor i en vacker skog som hotas av jättarna. När jättarna först kom till skogen högg de ner träd för att bygga hus. Sen högg de ner fler träd för att bygga ännu större hus. De många husen blev till byar och byarna blev till städer, tills det knappt fanns någon skog kvar. Greta vet att hon måste hjälpa dju­ren, men hur? Som tur är har Greta en idé …
En vacker bilderbok inspirerad av den unga klimatkämpen Greta Thunberg. Genom att våga stå upp för det hon tror på sluter sig fler bakom Greta och får slutligen jättarna att lägga märke till dem. En hoppingivande berättelse där jät­tarna till slut lär sig att lyssna och leva i harmoni med naturen.
I slutet av boken finns tips på vad man själv kan göra för miljön och en kort text om att Gretas kamp mot jättarna i verkligheten inte är över. Utöver att vara en berättelse om vår hota­de natur, handlar boken även om att våga stå upp för det man tror på och att även de små kan göra sig hörda.
Inlagan är tryckt på 100 % återvunnet papper och 2 kr av varje sålt exemplar kommer att skänkas till Greenpeace.

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Greta Och Jättarna”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *