Hall Patrik;Makten Över Förvaltningen – Förändringar I Politikens Styrning Av Den Svenska Förvaltningen

kr387.00

Köp nu!

Artikelnr: 1061602028153771

Beskrivning

Hur gör regeringen när den styr? På vilket sätt är myndigheterna beroende av politiken? Gör förvaltningen som politikerna vill eller är det annat som spelar in?
I den här boken presenteras resultaten från en unik undersökning av fem myndigheter – Lunds universitet, Naturvårdsverket, NUTEK, Socialstyrelsen och Tullverket – under åren 1980-2005.
Läs mer
Studien visar bland annat att regeringen har kopplat ett starkare grepp över myndigheterna under undersökningsperioden. Vissa delar av myndigheterna kan till och med ses som en del av ett ”förstärkt regeringskansli”.
Genom att ta reda på mer om de långsiktiga orsakerna till organisatorisk förändring i offentlig sektor kan vi få en djupare förståelse för politikens långsiktiga förändrings- och styrningsförmåga. Hur viktig är politiken i relation till andra fenomen såsom byråkratiska maktsträvanden, institutionella normer och professionella kulturer? De här komplexa frågorna har inga exakta svar, men den här boken ger ett viktigt bidrag till att öka kunskapen om vad som styr vår förvaltning.
Om författarna
Patrik Hall är docent i statsvetenskap vid Malmö högskola och har tidigare bland annat gett ut boken Managementbyråkrati på Liber.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Hall Patrik;Makten Över Förvaltningen – Förändringar I Politikens Styrning Av Den Svenska Förvaltningen”

Din e-postadress kommer inte publiceras.