Handlingsutrymme – Utmaningar I Socialt Arbete

kr421.00

Köp nu!

Artikelnr: 1061600157780731 Kategorier: , ,

Beskrivning

Socialarbetaren befinner sig i en professionssfär mellan organisationens uppdrag och klientens intresse. Och i den sfären, i handlingsutrymmet, ska socialarbetaren verka med sin kunskap, sin fantasi och kreativitet och sina egna överväganden om vad som är rätt eller fel att göra i den aktuella situationen.
Det är ont om litteratur inom socialt arbete mellan å ena sidan vetenskapliga beskrivningar av det sociala arbetets grunder, förutsättningar och resultat, och å andra sidan praktikbaserade handböcker om olika former av praktiska handlingssätt. Boken Handlingsutrymme är tänkt att till en del fylla ut det tomrummet.
Författarna talar inte om hur man ska och bör göra i det dagliga arbetet utan strävar efter att väcka tankar och reflektioner som bas för det sociala arbetets handlingar. Här visas på generella processer verksamma i allt praktiskt socialt arbete. Med hjälp av vetenskap och forskning vill författarna lyfta och medvetandegöra dessa processer utan att för den skull bli vare sig distanserande eller föreskrivande. Boken innehåller flera exempel hämtade från praktiskt socialt arbete.
Handlingsutrymme är avsedd både för socionomutbildningen och för yrkesverksamma inom socialt arbete.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Handlingsutrymme – Utmaningar I Socialt Arbete”

Din e-postadress kommer inte publiceras.