I Fallinjen – En Essä Om Prekärfeminism

kr168.00

Köp nu!

Artikelnr: 1061600195801884 Kategorier: ,

Beskrivning

Att vara ensamstående mamma och feminist i ett samhälle där feministiska frågor formuleras utifrån ett medelklassperspektiv innebär en dubbel utsatthet. I fallinjenär en uppgörelse med en feministisk diskurs som prioriterar frågor som kvotering av styrelseposter i bolag och delad föräldraförsäkring – även för de människor som inte har något att dela på.
I fallinjen är också en text om vad en förening för ensamstående föräldrar kan uppnå när man under svåra omständigheter sluter sig samman och hjälper varandra. Det är en filosofisk essä om prekärfeminism och om egna och nära vänners praktiska livsomständigheter och utveckling. Att befinna sig i fritt fall är att inte veta hur det ska gå. Men man kan också lära sig att vila i fallinjen. I kritisk dialog med bland annat Hegels ontologi, Charles Taylors identitetspolitik och Nina Björks feminism ställer Ann-Marie Ljungberg frågan om man kan komma tillbaka till sig själv. Hon ger flera olika svar.
Ann-Marie Ljungberg utkom senast med den kritikerrosade ungdomsromanen Maja och döden (2014). Hennes roman Simone de Beauvoirs hjärta (2005) nominerades till Augustpriset.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”I Fallinjen – En Essä Om Prekärfeminism”

Din e-postadress kommer inte publiceras.