Jag Var Ingmar Bergmans Hushållerska

kr69.00

Köp nu!

Artikelnr: 1061600200469471 Kategorier: , , ,

Beskrivning

Ingmar Bergman och Anita Haglöf möttes första gången i Dramatens reception och inledde en arbetsrelation präglad av destruktivitet.
Ingmar Bergmans hem var i långa stunder ett inferno med obegripliga regler och ritualer, vare sig det gällde matlagning eller bäddning. Hans ensamhet och förtvivlan var gränslös. Smärtan var avgrundsdjup. I de stunderna var Bergman en obegriplig och obehaglig gåta för dem som kom i hans närhet.
Anita Haglöfs bok om sina åtta år som hushållerska hos Ingmar Bergman ger en unik inblick i hur regissörens värld såg ut när scenljuset släckts och kameror och mikrofoner stängs av.
ANITA HAGLÖF (f. 1938) arbetade på Dramaten i två decennier innan hon blev anställd av Ingmar Bergman. Därefter jobbade hon hos Erland Josephson.
HÅKAN LAHGER (f. 1950) är journalist och författare, och har även varit verksam på SVT. Några av hans tidigare böcker är Helikopterpiloten – Berättelsen om ett rån och Dylan – En kärlekshistoria (Norstedts, 2013, 2014).
“ett utmärkt komplement till hagiografierna och en välgörande påminnelse om att Den Stora Konstnären kan vara en liten människa”
Kvällsposten
“både kittlande och generös med praktikaliteter kring geniet”
Fokus
“I boken ger hon genom sina dagboksanteckningar många inblickar i hur det var att ta hand om en lynnig och pedantisk arbetsgivare som skulle ha maten serverad på klockslaget. Och hur hon själv påverkades. Anita Haglöf skulle laga mat och städa men hamnade i ett långt utdraget trauma som slutade med att hon bröt ihop.”
Dagens Nyheter

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Jag Var Ingmar Bergmans Hushållerska”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *