Jakten

kr149.00

Köp nu!

Artikelnr: 1061600199466566 Kategorier: ,

Beskrivning

En frukt blir stulen.
Jakten börjar.
Ta fast tjuven!
Genom skogen, över fälten och under stjärnorna fortsätter jakten. Berättelsen sprakar av färg, samtidigt som den ställer viktiga frågor om sådant som vi ofta tar för givet.
OLIKA förlag tilldelades Rättvisepriset 2012 för sitt arbete för jämställdhet och jämlikhet i bokvärlden. MILJÖ OCH HÅLLBARHET: På OLIKA vill vi värna det hållbara och klimatkloka läsandet. Därför trycks våra böcker på andra sidan Östersjön, i Baltikum, på ett FSC-märkt papper och på ett tryckeri som är certifierat med Svanen. Lite närmare, lite dyrare, mycket bättre!
Sagt om boken:
Boken börjar med ett tjuvigt djur som snor en frukt och jakten fortsätter genom färgglada sidor. Det är en bok som jag och min ettåring kan sitta och kolla på bilderna i, upprepa ord och lära sig nya. Spännande och fartigt. Men efter det oväntade och kluriga slutet blir det också en bok där jag och min (snart) fyraåring kan samtala om solidaritet och klassklyftor. Om olika förutsättning, förståelse och rättvisa. Inte som vilken dussinbok som helst, utan som känns på riktigt. Åh som jag tycker om den och att den får vara en del i mina barns uppväxt!
Ida Ekw
Med bara några få ord per sida ger det mig möjlighet att fylla ut texten och hitta på för att få mer fyllighet i berättelsen. Högläsning av boken ger möjlighet till ljudeffekter och barnet tycker både att den är läskig och spännande och spenderade morgonen med att läsa den högt för mig. Avrundningen på historien visar också att trots att det aldrig är okej att sno något kan det kanske uppfylla sitt syfte ibland (och mitt hjärta värkte litegranna extra på sista sidan). Högt betyg på den, trots min ursprungliga skepsis. Böcker med bara något enstaka ord per sida brukar jag tycka är så tråkiga att läsa. Men inte den här.
365 böcker du borde läsa
Och boken är väldigt fin och omtyckt här hemma, lika spännande varje gång och vi läser den minst en gång per dag!
En Barnbok Om Dagen
En figur stjäl en frukt och blir jagad … Färgglatt tyckte jag, spännande tyckte 1,5 åringen. 4 åringen funderade kring varför figuren stal.
Bokmorsa
Det a r en a ventyrsbok som rekommenderas fra n tva a r, men ma nga etta ringar kommer ocksa ha gla dje av den. (…) Pa tv-spelslikt sa tt tar de sig fram o ver sidorna, genom att smyga och kla ttra, o ver stup och eld tills djuret hittar hem till sina ungar, som a ntligen fa r mat. En fa rgglad och fin thriller fo r de allra minsta, som ocksa kan va cka fra gor fo r samtal kring vad det a r att stja la, och na r det a r okej.
Ida Therén, ETC
Det är full fart och ett ständigt driv framåt. […] Miljön är djungelliknande i härliga färger och former. Det finns en nerv och ett driv i bildberättandet som gör att jag gärna vill se mer av Sanna Borell. Det är fräckt, humoristiskt och annorlunda. Jakten är ett spännande äventyr för de som just har passerat pekboksstadiet.
Christina Wedenmark, BTJ

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Jakten”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *