Johansson Vicki;Tillsyn Och Effektivitet – Statliga Inspektörers Yrkesroller Och Strategival

kr208.00

Köp nu!

Artikelnr: 1061601142172117

Beskrivning

En demokratis legitimitet är beroende av att medborgarna uppfattar att politiska beslut också blir genomförda. Därför använder staten olika styrmedel för att främja, övervaka och kontrollera genomförandet av offentlig politik. Tillsyn är ett sådant styrmedel, som används allt oftare och inom allt fler politikområden. Men är tillsyn ett effektivt styrmedel?
Inspektörer prioriterar ständigt mellan mål, arbetsuppgifter och tillvägagångssätt, vilket innebär att de i hög grad utformar den faktiskt förda politiken. Tillsynens effektivitet är därför nära relaterad till de val som inspektörerna gör. Vilka prioriterings-, följsamhets- och rättsäkerhetsstrategier använder inspektörer? Vilken betydelse får olika strategier för effektiviteten och legitimiteten?
I boken ”Tillsyn och effektivitet” diskuteras dessa frågor utifrån en jämförande fallstudie av två statliga tillsynsmyndigheters inspektionsverksamhet: Arbetsmiljöverket och Kemikalieinspektionen.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Johansson Vicki;Tillsyn Och Effektivitet – Statliga Inspektörers Yrkesroller Och Strategival”

Din e-postadress kommer inte publiceras.