Klämd Mellan Marknad Och Stat

kr184.00

Köp nu!

Artikelnr: 1061600200753600 Kategorier: , ,

Beskrivning

Länge har sociologer grubblat över hur ett gott samhälle byggs av olika sfärer: marknad, stat, vetenskap, medborgerliga gemenskaper. I Klämd mellan marknad och stat följer författaren denna tanke, bland annat via Hans Zetterbergs idé om det mångsidiga samhället, och ger även sina egna bidrag till traditionen. I centrum står några av vår tids viktigaste frågor. Vad sker om enbart marknadens spelregler bestämmer?
Vad sker om staten betvingar marknaden? Vad sker om gemenskaper bortom marknad och stat upplöses eller kuvas? Inte minst, vad sker om universiteten kläms mellan marknad och stat till priset av forskningens frihet? Svaren kan mycket väl avgöra det öppna samhällets framtid.
Nästan alla bekänner sig till idealet om oberoende forskning. Men i praktiken är den vetenskapliga friheten begränsad av både politiken och marknaden. Vilken är egentligen vetenskapens roll i det öppna samhället?
Om författaren
OLOF HALLONSTEN har tysk docentgrad (Habilitation) i sociologi och är filosofi e doktor i forskningspolitik. I sin forskning har han huvudsakligen undersökt vetenskapens roll i samhället, dess styrning och finansiering. Han undervisar på Ekonomihögskolan vid Lunds universitet och har även varit verksam vid Göteborgs universitet, Kungliga Tekniska Högskolan och universiteten i Bamberg och Wuppertal i Tyskland.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Klämd Mellan Marknad Och Stat”

Din e-postadress kommer inte publiceras.