Knutby-koden

kr146.00

Köp nu!

Artikelnr: 1061600160181748 Kategorier: , , , ,

Beskrivning

Den tionde januari 2004 skakades ett litet samhälle i Uppland av ett obegripligt brott. En kvinna låg död och en man allvarligt skadad.
Ett år senare, i mars 2005, inleder Eva Lundgren sina samtal med den enda människa som fått fängelsestraff för mordet i Knutby: Helge Fossmo.
Att Helge Fossmo är djupt inblandad i och en av de ansvariga för händelserna i Knutby står utom all tvivel. Men Eva Lundgren anar också att det är något som fattas i mediernas berättelse om det fasansfulla dådet, och något som saknas för att vi ska kunna förstå händelserna ordentligt. Något hon kallar »knutby-koden«.
Med sin bakgrund som forskare kring religion och maktrelationer visar sig Eva Lundgren vara särskilt väl utrustad för att tolka den historia som framkommer i samtalen med Helge Fossmo, rättsprotokoll och annat tidigare ej publicerat material.
Eva Lundgren född 1947 i Norge, är forskare och feminist. Hon är professor i sociologi vid tvärvetenskapliga avdelningen för samhällsvetenskaplig genusforskning vid Uppsala universitet.
Pressröster:
»Knutby-koden (Modernista)är en viktig bok. En analys av ett fenomen som tangerar lösning av fler gåtor än Knutbys.«
Gubb Jan Stigson, Dala-Demokraten
»En unik och skrämmande läsupplevelse«
Lotta Wendel, Landskrona Posten

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Knutby-koden”

Din e-postadress kommer inte publiceras.