Knutbykoden

kr69.00

Köp nu!

Artikelnr: 1061600199611175 Kategorier: ,

Beskrivning

I januari 2004 mördas en kvinna brutalt i ett litet svenskt samhälle, och hennes granne förs till sjukhus med livshotande skador. Under de följande månaderna rullas ett osannolikt svartsjukedrama upp i medierna – det så kallade Knutbydramat – där otrohet vävs samman med maktbegär och en blind vilja till lydnad inför Gud.
Knutbykoden bygger på en lång rad samtal som Eva Lundgren fört med den livstidsdömde pingstpastorn Helge Fossmo på Kumla-fängelset.
Att Fossmo var en av de ansvariga för händelserna stod bortom alla tvivel, men i samtalen och under sitt arbete med rättsprotokoll och opublicerat material började Lundgren ana ett mönster, något som fattades i mediebilden och som måste blottläggas för att vi ska kunna förstå det som skedde i Knutby. Detta mönster kallar hon »Knutbykoden«
EVA LUNDGREN, född 1947 i Norge, är genusvetare och författare. Mellan 1993 och 2011 var hon professor i sociologi vid Uppsala universitet, med särskild inriktning på kvinnoforskning vid Avdelningen för samhällsvetenskaplig genusforskning.
»Omskakande läsning som stämmer till eftertanke.« DALA-DEMOKRATEN
»I Helge Fossmos berättelse framträder en bisarr och kuslig Knutbyvärld. En mycket spännande bok.« SMÅLANDSPOSTEN
»Jag har inte blivit så fängslad av en bok sedan Stieg Larssons trilogi.« BERGENS TIDENDE

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Knutbykoden”

Din e-postadress kommer inte publiceras.