Kobane – Den Kurdiska Revolutionen Och Kampen Mot Is

kr206.00

Köp nu!

Artikelnr: 1061600199354299 Kategorier: ,

Beskrivning

Kurderna i Syrien är västvärldens viktigaste allierade i kampen mot Islamiska staten, IS. Det började när IS attackerade staden Kobane, vars försvarare mot alla odds lyckades besegra angriparna. Hur ser denna revolution ut från insidan? Och kan denna kurdiska vår förändra situationen i ett framtida Mellanöstern?
Kurderna i Mellanöstern, världens största statslösa folk, har i många decennier utsatts för rasism, tvångsassimilering och massakrer av traktens regimer. Uppror och gerillakrig har avlöst varandra. Men vilka är dessa kurder, och vad för slags samhälle bygger de?
I Kobane ges en världsunik skildring av den kurdiska vänsterrörelse som har tagit makten i norra Syrien – och förverkligat den beryktade PKK-gerillans ideologi. Självstyre, antikapitalism och feminism är ledord i revolutionen.
Joakim Medin är frilansjournalist. Han har gjort ett flertal besök i Syrien, bevittnade folkmordet i Sinjar, och var den sista utländska journalisten att rapportera från Kobane innan IS intog delar av staden hösten 2014. I februari 2015 fängslades han av syrisk underrättelsetjänst, och fick både se insidan av Assadregimen och träffa Islamiska staten.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Kobane – Den Kurdiska Revolutionen Och Kampen Mot Is”

Din e-postadress kommer inte publiceras.