Kommissarie Lynley Box 5 / Ep 14-17

kr79.00

Köp nu!

Artikelnr: 1061600041665877 Kategorier: , , ,

Beskrivning

KOMMISSARIE LYNLEY BOX 5, EP 14-17
I den här serien om nutida mordgåtor, som bygger på Elizabeth Georges bästsäljare, träffar vi Scotland Yards mest osannolika par: den stilige aristokratkommissarien Thomas Lynley och hans luggslitna högra hand inspektör Barbara Havers. När de löst sitt första fall bortser de från sina olikheter och blir ett mycket effektivt team.
Lynley och Havers har kallats för att utreda mordet på en ung kvinna. Det visar sig att offret nyligen flyttat tillbaka till sin hemby efter avslutade studier i London. Allt eftersom Havers och Lynleys utredning gräver sig allt djupare kommer de närmare en mörk hemlighet som byn lyckats bevara i åratal. Havers hamnar slutligen i en situation där hennes eget liv hotas.
Både Havers och Lynley befinner sig i Cronwall.
En granne hittas hängd i sitt stall och ekonomiska problem pekar på självmord. Men förutom att offret drogats med starkt bedövningsmedel upptäcker Lynley samband med en lokal narkotikahärva.
Man har hittat en död kropp i Themsen. Offret, Eric Ramsey, var vaktmästare i Överhuset och undersökningen visar att han har blivit både svårt misshandlad och bakbunden. Till en början knyter man mordet till Ramseys spelmissbruk men när även sekreteraren på Överhuset blir mördad finner Havers och Lynley en rad konspirationer såväl som stulna dokument.
I Smithfield’s Market hittas en djupfryst kropp av en oidentifierad man inuti en charkbil. Man misstänker människosmuggling då fallet påminner om ett tidigare. Obduktionen visar att mannen har blivit strypt. Offret bär också med sig ett förfalskat brittiskt pass och ett papper med en arabisk skrift. Skriften visar sig vara en del ur en värdefull historisk Koran, vilket ger motiv till mord.

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Kommissarie Lynley Box 5 / Ep 14-17”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *