Kvinnor Förändrar Världen

kr319.00

Köp nu!

Artikelnr: 1061600200652483 Kategorier: , , ,

Beskrivning

”En klok, ödmjuk och viktig bok. Man vill genast kavla upp ärmarna och göra nytta.” Svenska Dagbladet
I Kvinnor förändrar världen skildrar Gates sitt feministiska uppvaknande, stunden då hon insåg sambandet mellan kvinnors självbestämmande och samhällets välmående. Den fråga som ledde Gates in på den globala arenan var familjeplanering och tillgången till preventivmedel. I samhällen där kvinnor har tillgång till preventivmedel är kvinnorna friskare och har högre inkomst, och deras barn mer välnärda och högre utbildade. Det tog henne sedan vidare till bredare frågor: kvinnors rätt att välja yrke, mäns delaktighet i hemarbetet, betald föräldraledighet och ett slut på alla former av könsdiskriminering. Utifrån en personlig övertygelse om att alla liv är lika mycket värda, och inspirerad av sin mentor Hans Rosling, berättar Melinda Gates om sin resa från jobbet som dataingenjör på Microsoft till rollen som grundare av världens största privata stiftelse.
I Kvinnor förändrar världen möter vi såväl nytänkande kvinnor och män som arbetar för jämställdhet världen över, som ögonöppnande fakta om fattigdom, utbildning och hälsa. Hon visar vilka oerhörda möjligheter det finns att driva på förändring i världen, både för politiken, näringslivet och oss som individer.
Om författaren
MELINDA FRENCH GATES är filantrop, affärskvinna och en global röst för kvinnors och flickors rättigheter. Tillsammans med sin make Bill Gates driver hon världens största filantropiska stiftelse. Hon är även grundare av Pivotal Ventures, ett investmentbolag som arbetar för att förbättra förutsättningarna för kvinnor och familjer i USA. Kvinnor förändrar världen är Melinda Gates första bok och utges i ett tjugotal länder.
Om uppläsaren
Katarina Cohen är en svensk skådespelare som utexaminerades från Teaterhögskulan i Stockholm 2002 och har många teater-, film- och ljudboksproduktioner bakom sig.
Sagt om boken
”Jag tror att det här är en av de bästa böcker jag någonsin har läst.” Warren Buffett
”Melinda Gates bok är en lektion i lyssnande. En stark, intensiv och i slutändan ödmjuk uppmaning till handling.” Tara Westover
”Ett glödande manifest för ett jämlikt samhälle där kvinnor respekteras och erkänns inom livets alla områden.” Malala Yousafzai
Om förlaget
A Nice Noise är ett ljudboksförlag som grundades 2010 och har med varierande utgivning som spänner över romaner, mental träning, spänning, Nobel- och Augustvinnare. Vi erbjuder både egna och andras ljudboksproduktioner i digitala format samt som CD- och MP3CD-format.
Miljötänk: Vi undviker att överproducera och hålla lager i möjligaste mån. De fysiska formaten tillverkas i små upplagor på Kungsholmen i Stockholm allt efter efterfrågan. Lagerhållningen och distribution görs främst via Förlagssystem i Falun. Vi kan även leverera direkt.
#MelindaGates #KatarinaCohen #ANiceNoise #Ljudboksfabriken #Kungsholmen

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Kvinnor Förändrar Världen”

Din e-postadress kommer inte publiceras.