Look

kr182.00

Köp nu!

Artikelnr: 1061600166183324 Kategorier: , , ,

Beskrivning

Look genomströmmas av krigets ständigt pågående konsekvenser, förlusten av människoliv samt övergreppen som förändrar vårt vardagliga sätt att uttrycka oss.
Solmaz Sharif tecknar fragmenterade berättelser i krigets eftermäle där sorgen idag ekar av de som dödades då, de som dödas i dagens efterföljande krig och ett samhälle som genomströmmas av rasism, diskriminering och misstänkliggörande.
Genom att utgå från uttryck i försvarsdepartementets militära ordbok ger Sharif prov på det våld som utförs mot språket, hur eufemismer används för att sterilisera det, kontrollera dess påverkan och underminera vår gemensamma beslutsamhet. Med lyrisk precision använder hon sig av listor, protokoll, brottstycken, brev för att vända terminologin och därmed blottlägga språkets och krigets förövare.
Solmaz Sharif är född 1986 i Istanbul av iranska föräldrar och uppväxt i Texas, Alabama och Kalifornien. 2016 debuterade hon med diktsamlingen Look för vilken hon nominerades till såväl National Book Award som PEN Open Book Award och boken utsågs av Washington Post till årets bästa diktsamling. Sharif undervisar på Stanford University och med Ida Börjel och Jennifer Hayashidas översättning av Look introduceras hon på svenska.

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Look”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *