Meidner Rudolf;Manifest För Full Sysselsättning

kr141.00

Köp nu!

Artikelnr: 1061601103179555

Beskrivning

Under hela efterkrigstiden har den fulla sysselsättningen varit ett prioriterat mål. Men i början av 1990-talet bröts denna tradition. Arbetslösheten ökade drastiskt. Regeringen slog fast att prisstabilitet var viktigare.
I Manifest för full sysselsättning kritiserar Rudolf Meidner den förda politiken. Han utgår från att det är möjligt att sätta hela folket i arbete. I boken diskuterar han olika förslag för att skapa nya jobb. Rudolf Meidner tar ett helhetsgrepp och visar att det är möjligt att uppnå full sysselsättning.
Meidner var tillsammans med LO-ekonomen Gösta Rehn en av konstruktörerna bakom ”den svenska modellen”. På 70-talet presenterade han förslaget om löntagarfonder. Under se senaste åren har Meidner arbetat på Arbetslivsinstitutet. Med Manifest för full sysselsättning tar han klivet tillbaka in i den aktuella svenska samhällsdebatten.
Boken avslutas med en text om arbetslösheten i EU. Den är skriven och undertecknad av en rad ledande ekonomer, bland andra Beniamino Moro, Franco Modigliani och Robert Solow. På många punkter hävdar de samma teser som Rudolf Meidner. Inte minst delar de synen på behovet av en politik som stimulerar efterfrågan.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Meidner Rudolf;Manifest För Full Sysselsättning”

Din e-postadress kommer inte publiceras.