Mera Flax – Samhälle, Värderingar Och Språk

kr138.00

Köp nu!

Artikelnr: 1061600196016450 Kategorier: ,

Beskrivning

Om författaren: Jessica Eriksson,lektor i svenska. Hon har ett stort kunnande och engagemang för undervisning av nyanlända och har även medverkat i utbildning av cirkelledare och lärare för att få till stånd en kvalitetsinriktad svenskundervisning.
Mera Flax – samhälle, värderingar och språk är en uppföljare till Flax en flygande start till språk och kultur i Sverige. Många önskade Mera Flax när de hade läst den första Flaxboken.
På ett lättförståeligt språk och med glimten i ögat berättar Jessica Eriksson om människorna i ett påhittat hus. Genom alla dessa personer som kan sägas representera ett mångkulturellt Sverige av idag, får läsaren lära sig om vardag och fest, friskvård och sjukvård, graviditet och förlossning, vanliga hälsningsfraser, om att gå och handla och laga mat, sjunga tillsammans, om fritid och arbete, om idrott och träning, om skolsystemet och att besöka barnens skola samt söka information på webben och mycket mer.
Jämsställdhet går som en röd tråd genom hela boken. Vardagliga exempel på demokrati och yttrandefrihet dyker upp, liksom exempel på sådant som kan kännas ovant när man kommer till ett nytt land.
Svåra ord är översatta till engelska, arabiska och persiska/farsi. Ordlistorna innehåller många möjligheter till träning. Det är dock i de många och varierade övningarna som kunskaperna fördjupas och befästs.
Lärartipsen sist i varje kapitel bjuder på stor variation och inspirerar, bland annat till att söka sig utanför klassrummet och ut i samhället.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Mera Flax – Samhälle, Värderingar Och Språk”

Din e-postadress kommer inte publiceras.