Minnet Av Vatten

kr59.00

Köp nu!

Artikelnr: 1061600200691692 Kategorier: , ,

Beskrivning

Vinnare av Kalevi Jäntti-priset
Vinnare av Unga Aleksis-priset
Vinnare av Finlands Fantasy & Scifi-pris
Nominerad till Arthur C. Clarke Award
Nominerad till Philip K. Dick Award Nominerad till Golden Tentacle Award
Nominerad till The Premio Salerno Libro DEuropa
Den globala uppvärmningen har förändrat världen geografiskt och politiskt. Krig utkämpas om vatten, och Kina har tagit makten över Europa. Också över Skandinaviska Unionen, som ockuperats av den mäktiga staten Nya Qian.
Här, långt uppe i norr, går sjuttonåriga Noria Kaitio i lära för att bli temästare, samma befattning som hennes far haft före henne. Det medför stort ansvar och djupa hemligheter. Bara temästaren känner till var de dolda vattenkällorna finns. Som den naturliga källa Norias far har hand om – källan som förser hela Norias by med vatten.
Men hemligheter förblir sällan hemligheter. När Norias far dör börjar armén övervaka både Noria och hennes by. Och när vatten i allt högre grad blir en bristvara tvingas Noria välja mellan att slåss och att skydda sig själv, mellan kunskap och släktband
EMMI ITÄRANTA [f. 1976] är en finsk författare, bosatt i Canterbury i England, vars debut Minnet av vatten är flerfaldigt prisbelönt, har översatts till fler än 20 språk och gjort succé världen över. Minnet av vatten är en engagerande, lyrisk och intensiv ungdomsroman om en framtid som ter sig alltmer möjlig. Filmrättigheterna har sålts till produktionsbolaget Bufo, filmen kommer att regisseras av Saara Saarela och utspela sig i ett futuristiskt Lappland.
»Konstnärligt fullmogen debutroman.« | Ragnar Strömberg, Göteborgs-Posten
»Debutanten Emmi Itäranta berättar med ett allvarsamt, stillsamt språk, lika uppfriskande som ett glas källvatten.« | Lotta Olsson, DN
»Ett vackert utforskande av miljöetik och ritualens makt.« | The Washington Post
»En poetisk och melankolisk ungdoms­roman.« | Adam Roberts, The Guardian

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Minnet Av Vatten”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *