Nandra Ulrika;Ondska – Le Mal, Evil, Male, Onde, Paha, Malbona, Illt, Kwaad, Übel

kr204.00

Köp nu!

Artikelnr: 1061600283517117

Beskrivning

En okonventionellt upplagd bok- som väcker frågor om samtiden.ETC- Rebecka Bohlin
En essä om bilden av ondska, och dess innebörd, i vår samtid.
Varför förvånas vi fortfarande över människans förmåga till grymheter? Och vad vore godhet om inte dess motsats finns?
Dessa frågor och många fler ställer Ulrika Nandra och Carl Johan de Geer i boken Ondska. De söker och finner bilder av ondska – kända och okända – i vår omgivning, i politiken, i populärkulturen, i medierna och kanske även hos oss själva.
ONDSKA är lustigt nog vad jag tänker på varje dag, när jag tar hissen ner i källaren. Under några sekunder föresvävar det mig, varje dag när jag står där med soppåsen i handen, att Freddy Krueger befinner sig i mörkret. Den bittre hämnaren med klor av stål.
Så – mina tankar i denna bok handlar om ondska i den fiktiva, eskapistiska världen. Som visar den verkliga världen spegelvänd. Oförklarlig ondska är troligen en myt i båda spegelvärldarna.
Carl Johan de Geer
Jag har bevittnat våld, även på nära håll, och länge försökt förstå de känslomässiga, sociala, politiska, eller ekonomiska orsaker som ger upphov till en förövares handlingar. Om ondska innebär en människa i renons på godhet så påstår jag att det är en myt, den människan finns inte. Ondska är blott en beskrivning och kan till och med ses som en bortförklaring, en rökridå, för inget av det onda sker utan anledning, ingen rök utan eld.
Ulrika Nandra
Författarna levererar ett potpurri av betraktelser och funderingar kring ämnet på ett sätt som gör att deras texter närmast blir ett antal fängslande essäer med en röd tråd. BTJ – Linus Björk
Det är som att titta i ett ondskans kalejdoskop, att läsa den här boken. Alla vinklar och konstellationer bildar till slut en helhet. Ja, ondska finns, som mörker finns, eller regnbågar. Den finns, men den är alltid något annat. Syre – Malin Bergendal

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Nandra Ulrika;Ondska – Le Mal, Evil, Male, Onde, Paha, Malbona, Illt, Kwaad, Übel”

Din e-postadress kommer inte publiceras.