Om Charles Bukowski – En Legend

kr124.00

Köp nu!

Artikelnr: 1061600156694969 Kategorier: , , , ,

Beskrivning

Detta är första biografin som skrivs på svenska Om Charles Bukowski. Han är en legend och läses fortfarande mycket, trots att det är åtta år sedan han dog. I slutet av biografin finns det också en utförlig bibliografi över hans poesi, novellsamlingar, romaner, brevsamlingar, ljud- och videoupptagningar.
Följ med in i Bukowskis privata värld, något som skiljer sig till en del från hans författarvärld och hans alter ego Henry Chinaski, i denna svenska originalbiografi. Om fagra kvinnor förstås, om en sadistisk pappa, om alla tidskriftsredaktörer och författarkollegor, om en entusiastisk publik under en rökig och het poesiuppläsning, en publik som super in honom med hull och hår. Om allt detta handlar biografin om Charles Bukowski.
I biografin finns också en nyskriven text, Soul Brother, av den svenska översättaren Einar Heckscher. Han berättar om hur Charles Bukowski blev en del av hans liv: Under tio år hade jag privilegiet att sju gånger tvätta ur huvudet med Buks lakoniska slumhymner. I slutet av biografin finns det också en utförlig bibliografi över hans poesi, novellsamlingar, romaner, brevsamlingar, ljud- och videoupptagningar.
Recensioner: Läs Haags bok om mannen som såg kvinnan som ett mirakel och hyllade henne med pennan. Sydsvenska Dagbladet
Det är en tät, intensiv bok där livsdramatiken ständigt flödar fram på sidorna. Helsingborgs Dagblad
“Den här svenska biografin över Charles Bukowski, tio år efter hans död, är ett lyckokast av bokdebuterande Ronnie Haag. Ämnet är tacksamt på grund av alla anekdoter som finns om huvudpersonen, inte minst det han skriver själv om sitt alter ego Henry Chinaski … Ronnie Haags version av Bukowskis liv är njutbar läsning, det är nästan lika underhållande som en bok av den gamle rumlaren själv.” Pelle Olsson, Internationalen
Haags bok är en bra summering av Bukowskis liv och författarskap. Kortfattad, faktaspäckad och snabb. Computer Sweden
Författaren Ronnie Haag avslutar sin bok på detta sätt: “Den nionde mars 1994 dog rebellen, drinkaren och författaren Charles Bukowski. Han blev 73 år. Måndagen den 14 mars, 1994, begravdes Bukowski. Närvarande var Linda B, Marina Louise, John och Barbara Martin, Sean Penn, bokhandlaren Sholum “Red” Stodolsky, John Thomas och hans fru Philome Long, Carl Weissner, Dick Ellis samt vänner från San Pedro. Linda B hade anlitat Buddhistmunkar för att utföra begravningsceremonin. John Martin och Sean Penn höll tal. På en kulle utanför San Pedro, som kallas Ocean View, i Green Hills Memorial Park lades författaren till eviga vila. På gravplattan är en boxare avbildad, och ovanför boxarens huvud står det: DON´T TRY.”

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Om Charles Bukowski – En Legend”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *