Organisering Av Politiskt Arbete – En Studie Av Vitalisering Av Kommunfullmäktiges Arbete I En Svensk Kommun

kr228.00

Köp nu!

Artikelnr: 1061600158025561 Kategorier: ,

Beskrivning

Politikerförakt, misstro och en känsla av bristande effektivitet många känner sig inte delaktiga i sin kommuns politiska liv. Hur förnyar man det politiska arbetet för att komma tillrätta med dessa problem? Vi får följa vad som hände när en kommun Motala organiserade sitt politiska arbete för att kunna vitalisera kommunfullmäktige, och stimulera och utveckla
medborgardialoger. Exemplet Motala visar att man kan skapa möjligheter för medborgare att bli delaktiga och för fritidspolitiker att finna mening i rollen som politiker det går att utveckla en långsiktig politik för kommuners utveckling. Studien identifierar ett antal faktorer som är viktiga vid organisering av politiskt arbete. Det är inte bara strukturella faktorer, utan i minst lika hög grad processuella, dvs. hur man går tillväga. En av de viktigaste slutsatserna är att kommuner behöver organiseras så att de olika delarna fullmäktige och nämnder/styrelser, politiker och verksamhetsansvariga chefer inte fungerar som skilda världar, utan som en helhet.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Organisering Av Politiskt Arbete – En Studie Av Vitalisering Av Kommunfullmäktiges Arbete I En Svensk Kommun”

Din e-postadress kommer inte publiceras.