Rees Martin;Om Framtiden – Mänsklighetens Utmaningar

kr260.00

Köp nu!

Artikelnr: 1061600012310729 Kategorier: ,

Beskrivning

Mänskligheten har nått ett kritiskt ögonblick. Vår värld är i gungning och den förändras snabbt. Hur kommer världen att se ut efter 2050? Vilka prövningar för framtiden med sig?
Den världskända astrofysikern och författaren Martin Rees reder ut begreppen och diskuterar alla de stora frågorna som kommer att påverka livet för människan i framtiden. Kommer vi att kunna förhindra klimatförändringarnas katastrofala följder? Hur kommer vardagen att påverkas när artificiell intelligens och robotteknik börjar ta över allt fler av våra uppgifter? Kommer jorden fortsätta att vara mänsklighetens hem även i framtiden?
Trots alla svåra beslut vi står inför är vår inställning till framtiden kortsiktig, debatterna polariserade, retoriken alarmerande och pessimistisk. Martin Rees attityd är positiv, men också saklig: Mänsklighetens framtid är beroende av hur vi planerar för morgondagen.
Martin Rees är brittisk kosmolog och astrofysiker, utnämnd till Astronomer Royal. Han har varit utländsk ledamot i svenska Kungl. Vetenskapsakademien sedan 1993. Som tidigare ordförande för Royal Society har Rees varit involverad i många projekt på temat internationell vetenskap och teknologins risker och han har även skrivit ett flertal populärvetenskapliga böcker på samma teman. Om framtiden är hans andra bok som är översatt till svenska.
Martin Rees erbjuder en övertygande vision om mänskligheten, jorden och universums framtid. Elon Musk grundare av SpaceX och Tesla Motors
En engagerande analys av de absolut viktigaste av frågor om vår världs framtid, strösslad med insikter och fylld av vishet och medmänsklighet. Steven Pinker, författare av Upplysning Nu!
Denna inspirerande och tankeväckande bok, skriven av en av världens ledande forskare och visionärer, måste läsas av alla som bryr sig om mänsklighetens framtid. Max Tegmark, professor i fysik vid MIT och medgrundare av Future of Life Institute

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Rees Martin;Om Framtiden – Mänsklighetens Utmaningar”

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *