Schori Pierre;Minnet Och Elden – En Politisk Memoar Med Samtida Synpunkter

kr98.00

Köp nu!

Artikelnr: 1061600283479067

Beskrivning

”Schoris initierade porträtt av ledande politiker i världen gör memoarerna till en världspolitikens bildningsroman.” – Norrbottens-Kuriren
I 50 år har Pierre Schori varit aktiv inom internationell politik. Han var Olof Palmes nära medarbetare i internationella frågor och en central gestalt under Sveriges utrikespolitiska storhetstid.
I Minnet och elden publicerar Schori för första gången sina samtalsanteckningar från mötena med USA:s utrikesminister Kissinger, som bad Sverige vara kontaktlänk till Fidel Castro. I boken finns också skildringar av hemliga förhandlingar med Yasir Arafat och de israeliska ledarna för att få till stånd en uppgörelse i Palestinafrågan. Schori upplevde också många dramatiska händelser i det socialdemokratiska partiet och i svensk politik: IB-affären, Säpo-övervakningen, ubåtsfrågorna och inte minst får mordet på Olof Palme en central platsi hans minnen.
Pierre Schori blev senare statsråd, riksdagsledamot, ledamot av Europaparlamentet, svensk FN-ambassadör och befälhavare för FN:s blå baskrar i konfliktens Elfenbenskusten. Han träffade praktiskt taget alla politiska ledare i världen, i förhandlingar, medlarroller, eller i motstånd mot krig, förtryck och förföljelser. Hans memoar är ett oundgängligt bidrag till nutidshistorien och kommer nu även ut i storpocket.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Schori Pierre;Minnet Och Elden – En Politisk Memoar Med Samtida Synpunkter”

Din e-postadress kommer inte publiceras.