Sena Dikter

kr90.00

Köp nu!

Artikelnr: 1061600196046843 Kategorier: , , , ,

Beskrivning

Sena dikterinnehåller samtliga dikter ur Wislawa Szymborskas tre sista diktsamlingarEtt kolon,HärochNog nu, alla översatta av Anders Bodegård. Oavsett om hon möter sig själv som ung, samtalar med inspirationen eller funderar över konstens och litteraturens roll i historien gör Szymborska det med samma nyktra distans och milda ironi. I hennes diktvärld, där vardagslivet ofta står i centrum, finns alltid ett stort mått av tröst och hopp. Till denna utgåva har Agneta Pleijel skrivit ett tänkvärt förord i dialogform.
Wislawa Szymborska (1923-2012) växte upp i Kraków i Polen och bodde där i större delen av sitt liv. Hon debuterade 1945 och har blivit översatt till ett fyrtiotal olika språk. Hennes dikter präglas av stor integritet och anspråkslöshet och har kommit att älskas av läsare över hela världen. 1996 tilldelades hon Nobelpriset i litteratur.
Utgivningen ingår i det förlagsöverskridande projektet “Nobelkvinnor” en gemensam publicering av samtliga de fjorton kvinnor som fått Nobelpriset i Litteratur.

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Sena Dikter”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *