Sju Nätter

kr106.00

Köp nu!

Artikelnr: 1061600195866099 Kategorier: , ,

Beskrivning

29-åriga SIMON STRAUß har med sin debutroman Sieben Nächte SJU NÄTTER fått stor uppmärksamhet hos de tyska kritikerna. Det är en text som på flera plan beskriver vår identitetssökande samtid och den i överflöd levande Merkel-generationen. Mannen, ynglingen, som har huvudrollen i berättelsen, får ett uppdrag av en främling han träffar att begår de sju dödssynderna. Och han antar utmaningen.
Detta visar sig vara en roman om en arg ung man som förtvivlat, med känsla av otillräcklighet, uppsöker livets mest intensiva situationer. Simon Strauß skriver romantiskt en pånyttfödd tysk romantik, en ny genre om ett bättre liv där, känslor och erfarenheter bortom det rationella, det konventionella, också har ett värde. En dröm finns där också, om en utopi där förverkligandet inte är allt, utan den äkta känslan är större.
SJU NÄTTER är en ny generationsroman.
SIMON STRAUß, född 1988 i Berlin, är en i sin generation känd krönikör i Tyskland. 2017 avlade han sin doktorsavhandling vid Humboldt-Universität i Berlin. Ett arbete som handlade om tankar i det romerska samhället hos Theodor Mommsen och Matthias Geléer. Han lever nu i Frankfurt och är redaktör på Frankfurter Allgemeine Zeitung. SIEBEN NÄCHTE är hans framgångsrika debutbok, nu översatt till svenska av Linnéa Deurell SJU NÄTTER.

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Sju Nätter”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *