Social Handling Och Sociala Relationer

kr426.00

Köp nu!

Artikelnr: 1061600156661009 Kategorier: , ,

Beskrivning

Vi blir alla sociologer i samma ögonblick som vi försöker förstå någon eller några aspekter av den sociala verkligheten.
I dag har teori inom sociologin i stort kommit att beteckna en verksamhet som i allt väsentligt är frigjord från den empiriska analysen av sociala fenomen. Den här boken utgör ett bidrag till att minska klyftan mellan ”teoretisk” och ”empirisk” sociologi. En av författarnas ambitioner är också att göra teori mindre märkvärdigt och mer jordnära.
Som författarna ser det är teori ett disciplinerat sätt att begrunda någonting som förvånar, att betrakta någonting som inte framstår som uppenbart. Sociologisk teori är ett redskap för att spekulera i hur den sociala verkligheten hänger ihop; hur det kommer sig att vi ser det vi ser när vi betraktar det sociala livet.
Innehållsförteckning:
Social handling och sociala relationer, en introduktion.
Sociologins ursprung och grunder.
Del 2 Aktör och interaktion
Del 3. Struktur , relation och social skiktning
Christofer Edling och Jens Rydgren är sociologer verksamma vid Stockholms universitet. Övriga medförfattare: Patrik Aspers, Reza Azarian, Jenny-Ann Brodin Danell, Peter Hedström, Jan O. Jonsson, Wendelin Reich, Charlotta Stern, Lars Udehn

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Social Handling Och Sociala Relationer”

Din e-postadress kommer inte publiceras.