Solbarnet

kr143.00

Köp nu!

Artikelnr: 1061600163960715 Kategorier: , , ,

Beskrivning

En historisk saga som utspelar sig i Halland under bronsålderstid.
Den föräldralösa flickan Fry växer upp under svåra omständigheter. En kväll blir hon anklagad för stöld av offergåvorna och förs till Kungsgården. Hon döms att bli det första människooffret på lång tid, men som utvald av Solgudinnan visar hon övernaturliga krafter. Boken är mycket lämplig att använda som läs-projekt för mellan- och högstadieskolor. Solbarnet är första delen i serien: Böckerna om Fry.
Om boken:
Med ett målande språk, som genast sätter igång bildskapandet i huvudet, berättar Monika Häägg med spänning om den föräldralösa flickan Fry. En ungdomsroman som kan läsas av en betydligt bredare läsekrets Ellen Eklind, Arbetarbladet, Gävle.
Solbarnet är lättläst och handlingen drar snabbt igång, redan efter ett par kapitel är dramatiken på topp…Upplösningen är extra spännande där får både läsaren och bokens karaktärer många överraskningar samtidigt som pusselbitarna faller snyggt på plats.Camilla Jönsson, Hallandsposten.
Om författaren:
Monika Häägg är teaterpedagog. Hon har skrivit ett flertal teaterpjäser, noveller och poesi. Hon hon arbetat som teaterledare, regissör och även skådespelare. Det har varit allt från barnteaterturnéer med eget manus och musik, till spökhistorier i skymningen.Hon gör också föreläsningar om bronsålder och fantasi, drama med skrivande och skolprojekt med de historiska böckerna som inspiration. Monika gör också visprogram med egna och andras sånger.
Solbarnet är hennes debutroman.

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Solbarnet”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *